Diyalektik

Bir çemberin içinde yaşamaya yazgılı olanların, o çemberin içinde kendilerine başka bir çember daha inşa etmeleri.. kime, ne anlatabilir ki?
Oysa hayat, kendini bomboş hisseden birinin hissiz gözlerinin önünden geçip giden insan portrelerinden ibaret değildir; olmadı da..
Söylemek istediklerimle söylediklerim çok farklı..
Sırrımı malumat fazlalığından çok ifade gücünden aldığımda sır değil.., işte bu sırrın fısıldadığı, taptaze bir vicdan!.. ' aldım gitti! ' demek, keşke bu denli sıradan olsaydı.. Keşke, düşüncelerimin feveranı ile harflerin dansı ritmik olsaydı; tıpkı kalbim gibi!
İşte o zaman dünyayı bile söz terazisi ile tartmak sıradan gelirdi.

32 Replies to “Diyalektik”

  1. işte bizi onlardan ayıran özellik,irade..insan akıllıyken hayvanlardan aşağıda yuvarlanabiliyor,ince bi çizgi..muhafaza eylesin..konu saptı sanki 🙂

  2. pişt! deyince kedihoşt! deyince köpekhöst! deyince ayı duruyordadur deyince insan!…..(kendime hatırlatmadır)

  3. … Oysa hayat, kendini bomboş hisseden birinin hissiz gözlerinin önünden geçip giden insan portrelerinden ibaret değildir…

  4. Keşke, düşüncelerimin feveranı ile harflerin dansı ritmik olsaydı; tıpkı kalbim gibi!keske fazla olmuş bence … daha nasıl ifade edilirdi ki, hiç anlamam..

  5. keske toprak olsaydım diyenlerin keşkesinden olmasın da.. gerisi mühim değil..insanız..keskelerimiz pişmanlıklara-tevbelere kapı aralıyacaktır kanaatindeyim..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *