İnsan

Rabbim, evreni sonsuz hüneri sayesinde yaratıp, ortasınada 'ahseni takvim' nitelemesi ile insanı yaratıp, kondurmuştur. Bir yönüylede Rabbim bunca eşsiz eserine 'nokta' yı insan ile koymuştur.
Nokta, sonuç ya da bitti demenin imzası..
İmza olma şerefine sahip insan, duruşunu konumunun bilinciyle yüreğinde hissedip, hercai savrulmalara olanak vermemeli. Nokta olmanın hükümranlığını, biçare sallanışlarla esarete çevirmemeli. Taşıdığı insani vasıfları ve bu oluşun erdemini biraz gayret ve Rabbin lütfu ile harmanlarsa, hasadın ne kadar bereketli olacağını bizzat görecektir.
Umulur ve dilenir ki, sarkacın ucunda sallanan gaflet topunu takip ederek gireceği yalancı hipnoz ile harmanda kendi savrulup, hasadın lezzetini kaçırmamış olsun.
Duruşunu ve erdemini kinayeli yaklaşımlardan uzak tutup, aleni ve açık yaşantısından bahsedilirken, soru işaretine yer vermemelidir. Kametinde ki heybette, ilim irfan tomurcukları, sofice edep, sevgi-saygı nazarlarının membaı vedahi bütünün ihyası görülmelidir.
İç muhasebesinde ise, kendinin ve kul olmanın sönmeyen ziyası ile bakışların odağı olduğunda, gıpta edilip bakıldığında dudaklardan şu cümleler dökülmeli;
'' Baktım ve Hakk'ı gördüm ''

11 Replies to “İnsan”

  1. ” Baktım ve Hakk’ı gördüm ”ben bu cümleyi 1 kişi için sölüyorum..çok vardır elbette ONU görünce ALLAH’ı hatırlatan kullar..ama seyda hz..onu görünce ALLAH’ımı efendimi s.a.v göörüyorum hatırlıyorum..BAKTIGINIZDA SİZE ALLAH’ı ve Peygamberi hatırlatıyorsa ALLAH DOSTLARIDIR..

  2. “İyi ki müslümanların halini görmeden müslüman olmuşum”demiş Yusuf İslamne kadar ağır geldi duyduğumda….yine ne güzel bulmuş kelimeler yerlerini insanı tarifinizde,keşke insanda da bulabilse yerini…Rabbim sayılarını arttırsın bu vasıfları taşıyanların

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *