Bul

Ağdalı sözlere bulama beni
En yalın ve basit hâliyle
Seviyorum de,
Öyle olsun ki, kaybolayım içinde
Sende bulama beni
Olmasın nokta kara
Denk gelmesin hiçbir yara
Dehlizinde kaybolmuşken, bul ama beni

22 Replies to “Bul”

  1. başta buyurduğunuz gibi belki ‘anlayarak’ bakıp, bakınca da görebilseydik, keşkelerde boğulmazdık.burada var olduk ve kalacağız sanıyoruz; sonrasını hesap ya da düşünemediğimizden, hayat ve hayatın anlamını yakalamak da epey güçleşiyor doğal olarak. Bu yüzden sevgi alışkanlık gibi algılanır oldu.

  2. ‘hem kaybolayım içinde hem de bul ama beni’…:worried: koyulaştırmasak,zorlaştırmasak en yalın haliyle sevsek?

  3. içimden geçen duygu,düşünce buydu’ Biz, kolayın hesabını yapamazken, zorda cebelleşiriz de, adını sevda koyarız!bundandır ‘zorlaştırıyoruz’ demem çok güzel anlamışsınız beni…sevginin hakkını verememişken…

  4. Sadece sevginin mi? hiçbirşey evet abartmıyorum hiçbirşeyin kıymetini bilmemekle, hak edeni de pas geçiyoruz vesselam.

  5. zorlaştırarak mı daha güzel yoksa anlayarak mı?belki de anlamadığımız için zorlaştırıyoruz!

  6. Şunu da ilave etmeden geçemeyeceğim; hangi aşk? zira, herşeyin olduğu gibi bu kavramın da içini boşalttık. …’Feda etmek!..’ hangi aşık, aşk’ı için İsmail’ini feda ediyorsa o aşık, uğruna gidilen ise aşk ve hatta aşkın menbaıdır.*ahkâm kestim, af ola.

  7. sevgi varoluş sebebimizken nsl olurda alışkanlık malzemesi yapılabilir?o kadar mı değeri düştü aşk karşısında?ee aşkın mayası nedir peki? o nerden doğdu?

  8. yorum yapmak benim haddime değil ama, aşk için tutku, sevgi için alışkanlık da diyorlar. Hâl böyle olunca, insanoğlu alışkanlıklarının esiri olurken tutku, hercai savrulmalarla yol alıyor.

  9. Biz, kolayın hesabını yapamazken, zorda cebelleşiriz de, adını sevda koyarız.. Komik ve çokça da acı.orası kesin!.. Aciz kanaatim, işin işine insan girince zor, çok zor.

  10. katılmamak ne mümkün..bakmak ve görmek derler ya, ona duymak ve idrak etmek eklenirse, samimiyet sancısı nur doğumlara gebe kalacaktır, inşaallah.benim ancak dil ile söylediğim duamdır;Ya Rabbi, sen ihlas ve samimiyet sahibi olan kullarında eyle.Amin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *