Sevdanın Günü

Sevip, sevilmek.. Allah'ın insanlara bahşettiği en önemli lütuf..
Severiz, kimi zaman sevildiğimizden daha çok. Kimi zaman da sevgimize karşılık bulamadığımıza yanarız. Madem ki insani duyguların bir değeri vardır; Rabbim bu değeri-hasleti içimize yerleştirmiş, insanoğlununda bu duyguyu utandıracak, zor durumda bırakacak davranışlardan kaçınması gerekir diye düşünüyorum.
Ancak, sevdalıların, tamamen maddi sömürü amaçlı icad! edilen bu günün hatırına, sanki dün daha azdı da bugün daha çok seviyorum tribine girmeleri anlamsız geliyor bana. Bayramda bile anne ve babasını aramayanların bugün karşı cins için telef olmaları da bir o kadar üzüntü verici. Sevgisinin değerini aldığı-alacağı hediye ile kıyaslayanlarda ayrı bir olay.
Bana göre aşk, aşkınızın aşıkınıza denk gelmeyeceğini hissettiğiniz an'dır.
'' Onu kaybedersem ne olur? Benden yüz çevirirse ne olur? '' hiç olmazsa bu iki soruya cevap verirken kalbi balansınızı ayarlayabiliyorsanız, sorun yok. Velhasıl sevgiye gün isnad etmek anlamsız..
Sevginin en yücesine layık, Sevgililer Sevgilisi(cc) sevgimizi, Rahmeti ile harmanlayıp hasadını bize bahşettiği '' Kadir Gecesi '' nin hangi gün olduğunu bilen var mı?
Aşkın esası sevmek ve sevilmekse; erdemi aramaktır. Meşakkatli bir aramadan sonra kavuşulan sevginin-sevgilinin vereceği haz ne ile ölçülebilir? O sevgilinin yerine kim denk gelebilir?
'' Seviyorum '' diyen dili ve onu var eden duyguyu Rabbim içimizden almasın.

6 Replies to “Sevdanın Günü”

  1. Amin…Mana aleminin güzelliklerini Maddeler alemine dökmek, bu değerleri hiçe saymaktır kanımca…Yüreğinize Sağlık

  2. amin…Rabbim sevdiğin razı olduğun kulları sevmeyi nasip et.onlarla karşılaşmayı nasip et ve bizi de razı olacağın kullardan eyle…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *