” Mustafam ”

Mustafam meselesine gelince, bu ülkede birşeyin suyunu çıkarmak asla tatmin edici olmamıştır; yine aynı ülkenin aynı güzel insanları, olayı biraz daha abartıp, cılkını! çıkarmışlardır. Misal, ihtilal yapıp yönetime Atatürk ilkeleri adına el koyan Kenan Paşamız, ki, daha sonra cumhurun da reisi olmuştur. O dönem, '' orda bir köy var uzakta, gitmesekte görmesekte, bizim köyümüzdür '' deyip, Kars ın bilmem ne ilçesinin falanca köyüne gidip Atatürk büstü açılışına katılmıştır. Artvin in bilmem ne lisesinde ki büst açılışına gitmiştir. ( şehir isimlerini salladım; yaşananlar gerçektir ) Gitmesin mi? – gitsin tabii ki, oralarda yaşayan insanlar da ömürlerin de bir kez olsun kendilerini yönetenleri görmüş olur. Pek tabii o dönem yaşanan dramların ve bu dramlarla oluşan travmanın da, bugün etkilerini yitirdiği de asla ve asla söylenemez.
Atatürk ün sözüm ona '' devamıyız '' diyen bir insan topluluğu var ülkemde. Elle tutulacak tarafları olmayan bu zümrenin Atatürk e sahip çıkmaları da ne hazindir! Ülke sahip çıkmış zaten. Bu değeri kendinden menkul zevat, nerden vazife edinmiştir; o da ayrı bir muamma! Kuruya suluya Atatürk ü katmazlar ise işleri rast gitmeyecek sanırlar. Yani ellerinden gelse, kuru fasülye yapmayı tarif ederken, içine birde Atatürk ruhu koyarsanız dadından yenmez diyecekler ama nedir engel olan, bunu da aslında onlara sormak lazım… Hoş işlerinin rast gitmediğide ayan beyan ortada ya buna da neyse diyeyim… Şunu söylemeden geçemeyeceğim; Savunulana bak, dön birde savunanlara…
İşte bu zümrenin fertlerinden biri de, günahına girmeyeyim ( tamamen maddi menfaat değilse bile hadi yüzde 50-50 diyelim ) '' belgesel '' adı altında bir film yapmış. Bütün tantana bu film üzerine yapılıyor. Yapılıyor da nasıl? vay efenim boyu çok kısa gösterilmiş, bunu söyleyen salağa sormak isterim; E ne olacaktı Mehmet Okur'umu figüran yapacaktı? Bir diğeri, gözlerinin mavisi öne çıkarılmamış, buna da direkt ben cevap vereyim; hay gözün çıksın emi! vs.vs.. Bu gibi ipe sapa gelmez kendilerini resmeden aptalca abuk sözler.. Söyleyenler kim? -sözüm ona Atatürkçüler! Bir Allah ın kulu demiyor ki, ilkeler neydi, ne istedi-istemedi, görüşleri nasıl yansıtıldı vb. söz dolaşmıyor ortalarda. Dedik ya cılık insanların kopyası da cılık olur!
Bunlar bu kadar adam işte. Eskiler '' Kaht-ı Rical '' derlerdi, yani, adamsızlık!
Zihniyet ilk günden bu yana aynı, milim şaşma yok! Değirmen dönüyor ya; dökelim kendi taşlarımızı, nasıl olsa çıkanı un diye kakalarız! fikri sabit bunlarda. Yemezler! yemiyoruz da artık.. Siz kör olabilirsiniz ama biz kütük! değiliz. Bu unu, ye me ye ce ğiz!!!
Atatürk kalksa, kendi adına konuşan bu zerzevatı bir görse, ah keşke.. ben ne diyeceğini tahmin etmiyorum: biliyorum!
Velhasıl, Mustafa Mustafa olalı, böyle zulüm görmedi!..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *